Ai scris o nuvelă?

Dacă ești pasionat de scris, ai talent și exersezi pentru primul tău roman, nuvela este un pas esențial în realizarea proiectelor tale mai mari.

DE CE NUVELĂ?

Toată lumea citește romane, dar cele mai multe filme sunt adaptate după texte mult mai scurte, fie povestiri, fie nuvele. Marii scriitori ai lumii au scris nuvele, în care au urmărit un singur fir epic și au configurat câteva personaje și intrigi memorabile. Borges, Camus, Faulkner, King, Hemingway, dar și Eliade, Eminescu, Fănuș Neagu sau Marin Preda se numără printre ei.

Trimite-ne textul tău

Acceptăm nuvele de minimum 40000 și maximum 80000 semne, un singur fir narativ, în domeniile: istoric, suspans psihologic, romantic, science fiction, fantasy și polițist. Textul nu a apărut online sau offline în altă parte.

Beneficii

Publicare în revista Editurii Eagle

Textul tău va fi redactat, corectat și va fi publicat în Revista Eagle. Vor fi publicate doar textele selectate. Vei fi anunțat despre rezultatul selecției prin metoda de corespondență aleasă.

Pregătire pentru difuzare internațională

Nuvela ta va fi pregătită pentru Amazon și pentru difuzare digitală și se va realiza coperta. Pentru difuzarea internațională a formatului tipărit și digital, vei încasa integral beneficiile oricărei vânzări, prin conturile personale care vor fi deschise și pe care le vei administra în nume personal.

Participare la selecția pentru Antologiile Eagle – Cele mai bune nuvele …

Cea mai bună nuvelă din fiecare secțiune va fi selectată pentru proiectul internațional Pan-European Best Novellas, realizat împreună cu ExpoBookTitle și antologatori internaționali.

Reguli de trimitere

Textele vor fi expediate doar prin formularul de mai jos. Trimite doar texte scrise în limba română, cu diacritice.

Minime reguli de dactilografiere a unui text:

  • Inserează diacriticele.
  • Virgula se pune imediat după cuvânt. Nu insera spațiu înainte de virgulă și, în general, NU insera spațiu înainte de semnele de punctuație.
  • Inserează spațiu după virgulă, ca de altfel după orice alt semn de punctuație. Nu-l (o) lega de cuvântul următor.
  • Nu scrie prescurtat. Un manuscris literar nu este o notiță de blog și nici un curs școlar.
  • Nu scrie manuscrisul cu MAJUSCULE
  • Nu folosi text subliniat.

Manuscrisul tău trebuie să fie organizat într-un singur fișier.

Trimite manuscrisul