Skip to content Skip to footer

Bine ați venit la editura Eagle!

Anulare comenzi, livrare și retur

ANULAREA COMENZII SI RETURNAREA PRODUSELOR

Daca Comanda nu poate fi onorata, indiferent de motiv, EdituraEagle.ro va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitie de catre acesta la efectuarea Comenzii. Odata anulata Comanda, i se va returna Cumparatorului suma de bani aferenta acesteia platita prin ordin de plata, card sau transfer bancar in maximum 14 zile calendaristice.

Posibilitatea refuzului Comenzii in situatii exceptionale

Vanzatorul/Vanzatorii poate/pot refuza o Comanda plasata prin intermediul Site-ului in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca Cumparatorul sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii:

 • esuarea / invalidarea tranzactiei online de catre procesatorul de plati;
 • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului / a tranzactiei;
 • date incomplete sau incorecte ale Cumparatorului;
 • activitatea Cumparatorului poate produce daune Site-ului /partenerilor;
 • cel putin 2 (două) livrari consecutiv esuate din cauze care tin exclusiv de Cumparator;
 • alte motive obiective: de exemplu fara a se limita la situatia in care Cumparatorul nu garanteaza ca modul de plata este valid si ca nu este obtinut printr-o metoda frauduloasa sau exista suspiciuni cu privire la modalitatea de plata.
 • Serviciile auxiliare pentru care exista date de contact ale prestatorului de servicii in dreptul Bunurilor comandate de catre Cumparator pe pagina Bunurilor respective au caracter exclusiv recomandativ.

Dreptul de retragere al Cumparatorului

Potrivit dispozitiilor din Ordonanta de urgenta nr. 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract/ sa returneze un Bun, in termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare. Daca este cazul, aceasta perioada de 14 zile se va calcula din ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a Bunurilor, conform awb sau rapoartele interne EdituraEagle.ro.

 1. In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta are urmatoarele optiuni:

(i) de a completa online formularul de retur ce se regaseste pe Site

(ii) de a face orice alta declaratie neechivoca in care isi exprimă decizia de retragere din Contract.

 1. In cazul exercitarii dreptului legal de retragere iar Comanda a fost achitata de catre Cumparator in prealabil, EdituraEagle.ro va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii EdituraEagle.ro de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Acest termen se poate prelungi daca Vanzaorul nu intra in posesia fizica a bunurilor returnate in perioada declarata din motive independente de el sau daca cumparatorul nu trimite o confirmare a expedierii coletului, luandu-se in considerare data cea mai apropiata.
 2. Returnarea sumei se va face in lei pe datele tranzatiei initiale (in cazul platilor efectuate cu card bancar sau OP) sau prin transfer bancar intr-un cont in lei indicat de catre comparator in formularul de retur sau pe un alt support durabil, de exemplu prin e-mail, in cazul platilor ramburs.
 3. EdituraEagle.ro, nu este obligat sa ramburseze costurile suplimentare in cazul in care Cumparatorul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita prin intermediul Site-ului.
 4. Cu exceptia cazului in care EdituraEagle.ro s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile, EdituraEagle.ro poate amana rambursarea pana la data receptionarii Bunurilor care au facut obiectul vanzarii sau pana la momentul primirii unei dovezi din partea Cumparatorului conform careia acesta a trimis produsele catre EdituraEagle.ro, luandu-se in considerare data cea mai apropiata.
 5. Cumparatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii Bunurilor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

Potrivit legislatiei aplicabile, urmatoarele categorii de Bunuri nu pot fi returnate de catre Cumparator:

  1. contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a Contractului de catre Vanzator;
  2. furnizarea de Bunuri si/sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care Vanzatorul nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
  3. furnizarea de Bunuri confectionate dupa specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate in mod clar;
  4. furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
  5. furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Cumparator;
  6. furnizarea de Bunuri care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
  7. furnizarea de inregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare;
  8. furnizarea de ziare, periodice si reviste, cu exceptia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicatii;
  9. furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere.

Plata bunurilor

 1. Bunurile comandate pot fi platite in lei, in numerar la livrare, prin ordin de plata sau online cu cardul. Pentru platile in numerar, EdituraEagle.ro poate incasa de la o persoana fizica suma maxima de 10.000 lei pe zi, prevazuta in Legea nr. 70 din 2 aprilie 2015 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar si pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata.
 2. Toate preturile indicate pe Site includ TVA si alte taxe aplicabile. Costurile de livrare vor fi evidentiate intotdeauna separat si adaugate la pretul total al Comenzii, respectiv la Bunurile comandate.
 3. Cu exceptia cazului in care se prevede altfel in Termeni si Conditii, pretul total pe care il veti plati efectiv pentru Bunurile comandate este cel indicat in momentul inregistrarii Comenzii.
 4. Costurile de livrare vor fi calculate in functie de greutatea Bunurilor comandate, respectiv de numarul kilogramelor, acolo unde nu există un cost forfetar fix.
 5. Pentru asigurarea securitatii tranzactiilor, pentru plata online EdituraEagle.ro foloseste serviciile oferite de NETOPIA srl (mobilPay). Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA, MAESTRO si MASTERCARD. Nu este perceput niciun comision suplimentar pentru astfel de plati. Pentru finalizarea corecta a tranzactiei, trebuie sa introduceti datele necesare autorizarii tranzactiei in platforma de plati, urmand instructiunile furnizate de aceasta platforma. Tranzactiile se efectueaza in lei, la cursul de schimb al bancii emitente a cardului dumneavoastra, in cazul in care acesta este asociat unui cont in alta moneda decat Lei.
 6. Daca optati pentru plata online, dupa plasarea Comenzii, veti fi redirectionat catre pagina in care veti putea introduce datele cardului pentru a efectua plata online.
 7. La plata cu cardul, suma aferenta comenzii este blocata pe cardul dumneavoastra pana la livrarea acesteia, moment in care suma va fi incasata.
 8. Tranzactiile efectuate cu cardul sunt securizate prin metoda 3D Secured.
 9. Datele cardurilor nu sunt salvate de catre EdituraEagle.ro, ci de catre procesatorul de plati mobilPay, care este autorizat sa faca acest lucru.

Prețuri eronate

 1. In cazul in care EdituraEagle.ro descopera o eroare legata de pretul unui/unor Bunuri comandate deja de catre Cumparator, acesta il va informa pe acesta cat mai curand posibil despre eroarea produsa. In aceste situatii, Cumparatorul va avea optiunea fie de a reconfirma Comanda la pretul corect, fie de a anula Comanda.
 2. În cazul în care Cumpărătorul nu poate fi contactat, într-un termen rezonabil, folosind detaliile de contact pe care le-a furnizat în timpul procesului de comandă, EdituraEagle.ro va considera Comanda anulată şi Cumpărătorul va fi notificat despre aceasta prin e-mail.
 3. Daca a intervenit o eroare legata de pretul unui/unor Bunuri comandate iar Cumparatorul decide anularea Comenzii, dupa ce a fost informat cu privire la preturile corecte ale Bunurilor, iar anterior acestui moment Cumparatorul achitase deja pretul Bunurilor comandate, EdituraEagle.ro va oferi o rambursare completa in cel mai scurt termen (dar nu mai mult de paisprezece (14) zile calendaristice de la anulare).
 4. In masura in care Cumparatorul nu a fost informat cu privire la preturile eronate, potrivit prevederilor din prezenta Sectiune, si Comanda a fost confirmata, Contractul valabil incheiat va fi in mod corespunzator executat si Bunurile vor fi livrate.
 5. Adaugarea unui Bun in cosul de cumparaturi, fara a apasa pe butonul “Finalizeaza Comanda”, nu atrage dupa sine nicio obligatie pentru EdituraEagle.ro, iar Bunul respectiv va putea fi achizitionat de catre alte persoane, fara a se garanta rezervarea acestora in favoarea Cumparatorului care a adaugat respectivele Bunuri in cosul de cumparaturi.
 6. Exista posibilitatea modificarii pretului de comercializare a Bunului intre cele doua momente. Cumparatorul are obligatia de a verifica posibilele modificari.

Livrare și asigurarea riscurilor

 1. Dupa incheierea valabila a Contractului, veti primi un e-mail care va contine numarul documentului de transport (AWB) pentru verificarea stadiului transportului, numarul si valoarea Comenzii, modalitatea de plata, precum si, dupa caz, data estimata a prestarii serviciilor solicitate de Cumparator.
 2. Livrarea se va efectua prin intermediul societatii de curierat indicata de EdituraEagle.ro, in termen de 72 de ore de la incheierea Contractului. In ziua livrarii veti fi contactat de catre societatea de curierat, prin telefon sau SMS, la numarul de telefon mobil pe care l-ati furnizat in timpul procesului de comanda.
 3. Cu excepţia cazului în care partile au convenit altfel cu privire la momentul livrarii, Bunurile comandate vor fi livrate (transferul posesiei fizice sau controlul asupra acestora) către Cumparator fara intarziere nejustificata si, in orice caz, nedepasind termenul legal de 30 de zile de la plasarea comenzii.
 4. Cumparatorul este exclusiv responsabil in urmatoarele situatii:
 • trebuie sa se asigure ca livrarea se poate face la adresa de livrare indicata si ca este disponibil la aceasta adresa la data livrarii pentru acceptarea Bunurilor și trebuie sa se asigure ca exista si cai de acces corespunzatoare la adresa de livrare;
 • daca livrarea nu poate avea loc deoarece accesul este insuficient sau dintr-un alt motiv pe care EdituraEagle.ro, in mod rezonabil, nu il poate controla sau prevedea, Bunurile comandate vor fi stocate 2-3 zile la societatea de curierat, termen in care se va mai încerca o livrare și veti fi contactat de curier pentru stabilirea detaliilor de livrare. Dupa expirarea acestui termen, Contractul va fi considerat desfiintat de plin drept, fara nicio notificare prealabila si fara interventia instantei de judecata. In cazul in care costurile aferente acestei Comenzi au fost deja achitate, suma corespunzatoare va fi integral rambursata in termen de 7 zile calendaristice de la data expirarii termenului de depozitare.
  1. La livrare, documentul care confirma executarea corespunzatoare a livrarii trebuie sa fie semnat de catre Cumparator. Prin aceasta nu va fi afectat in nici un fel dreptul legal al Cumparatorului de a notifica ulterior constatarea unui defect sau orice alta lipsa de conformitate a Bunurilor. Refuzul de semnare a documentul de livrare reprezinta refuzul de acceptare a Bunurilor.
  2. Dupa semnarea documentelor de livrare, Cumparatorul dobandeste posesia fizica a Bunurilor comandate. Din acest moment, Cumparatorul preia toate riscurile asupra Bunurilor respectiv riscul de pierdere, pieire sau de deteriorare.
  3. In cazul in care Cumparatorul nu este disponibil personal, poate desemna o terta persoana care sa preia Bunurile in numele sau. Reprezentantul Cumparatorului care va prelua Bunurile trebuie sa fie o persoana cu capacitatea juridica necesara, respectiv sa fi implinit varsta de 18 ani, pentru a putea primi, in numele Cumparatorului, Bunurile.
  4. Livrarea se face de catre societatea de curierat, eficient si in conditii sigure, cu urmatoarele precizari:
 • Livrarea va avea loc in sistem de curierat door-to-door;
 • La livrare, Cumparatorul va verifica starea ambalajului si numarul corect de pachete livrate. In cazul in care exista deteriorari evidente sau sunt Bunuri lipsa sau incorecte, aceste constatari vor fi inregistrate in documentele de livrare. Articolele lipsa vor fi livrate gratuit; articolele deteriorate/incorecte vor fi returnate si vor fi, de asemenea, inlocuite si livrate gratuit sau li se va returna contravaloarea la cerere, conform politicii de retur. Pentru orice problema aparuta in procesul de livrare, Cumparatorul va contacta EdituraEagle.ro la unul dintre numerele de telefon afișate pe Site, ori la adresa de e-mail info@mybestseller.ro.