Skip to content Skip to footer

Autor

Mainstream
100%
Science Fiction & proză fantastică
100%
Teatru
100%
Poezie
100%
Critică și istorie literară
100%

Din fire, sunt un om care are ambiția să încerce cât de multe în viață, evident pentru a mă găsi, regăsi, cum doriți, pe mine însumi. Asta-i tot. Din cauza asta am și scris de toate: proză, poezie, teatru, critică și istorie literară, publicistică… Unii mi-au spus că, scriind de toate, de fapt nu scriu nimic. S-ar putea să aibă dreptate, numai că niciodată nu m-am luat după gura lumii.

Încăpățânat ca un ardelean ce sunt, mi-am văzut de ale mele…

Nimic nu e ușor pe lumea asta. În general, mi-e greu să încep ceva — o cronică, o povestire… După ce prind firul, cum se zice, discursul parcă merge mai ușor… Am scris ce mi-a venit, nu mi-am propus anume să scriu acum proză sau critică… Totul vine cumva de la sine…

Descoperă cărțile mele

Constantin Cubleșan

Pe scurt:

Constantin Cubleșan s-a afirmat ca prozator, poet, dramaturg, critic și istoric literar, abordând, cu o tenacitate demnă de invidiat, aproape toate genurile literare: poezie, critică, istorie și teorie literară, roman, proză SF, povestiri pentru copii, teatru și teatrologie etc. Este ceea ce se cheamă un scriitor profesionist. Mi-ar fi foarte greu să îi număr cărțile, care depășesc numărul anilor împliniți azi (de la prima carte, Nepăsătoarele stele, din 1968, până la cea mai recentă: Femei… femei… femei…, 2019). Numai în domeniul criticii literare a publicat, de pildă, peste 40 de volume, ceea ce îl făcea pe profesorul V. Fanache să spună despre domnia sa că este „un garant incontestabil al criticii și istoriei literare din ultimele decenii” (Ilie Rad)

Formular de contact