Skip to content Skip to footer

Autor

Genuri abordate

Istorie
100%
Scrieri de călătorie
100%
Romane contemporane
100%
Science Fiction
100%
Analiză politică
100%
Romane document
100%

Radu Theodoru își axează scrierile pe teme istorice, alegând episoade reprezentative pictate în stil realist, cu evenimente moralizatoare, lucrările sale servind drept proză-document. Nu numai experiența de viață, dar și un talent nativ îl ajută în acest demers literar. A scris piese de teatru, romane, nuvele, reportaje conținând o seamă de amănunte de ordin autobiografic.

Proza de inspirație istorică a lui Radu Theodoru, inițiată prin volumele de debut, câștigă cu timpul în maturitate și adâncime, autorul reușind să realizeze o „sinteza a veacurilor” de istorie românească, de la Burebista și până în contemporaneitate, epoca de predilecție fiind cea a domniei lui Mihai Viteazul.

Pe scurt:

Radu Theodoru este un scriitor prolific, multi-premiat și aclamat pentru verticalitatea și patriotismul de care a dat și dă dovadă. În 2023, pe 17 ianuarie, a împlinit venerabila vârstă de 99 de ani. Este General maior de aviație în retragere și autorul a peste 80 de titluri. Avem onoarea și bucuria de a-i publica, printre altele, romanul istoric monumental Vulturul, pentru care a fost distins cu Premiul pentru literatură Ion Creangă al Academiei Române.

Formular de contact